ARDAHAN / GÖLE - Enver Avcı İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenik ve Çocuk Bayramı 104. yıl dönümü ilçe genelinde büyük bir mutluluk ve coşku ile kutlanıldı. Okulumuz öğrencileri günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde hazırladıkları çeşitli gösteri ve etkinliklerle kutlamalarda aktif rol aldılar.

Başta bu günü bizlere armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve Aziz Şehitlerimizi saygı ve minnetle anarız. Kutlamalara büyük emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder hepimizin bayramını kutlarız.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde İlçe Kaymakamımız Yunus Emre FIRAT, makam koltuğunu okulumuz 4. sınıf öğrencilerinden Rezzan CENGİZ'e devretti.

Kaymakamımız Yunus Emre FIRAT'ın makamında gerçekleşen temsili yer değiştirmeye Çocuk Kaymakam Rezzan CENGİZ ile birlikte Okul Müdürü Ertan TAN, Müdür Yardımcısı Esin OKUR, Sınıf Öğretmeni Sezgin ÜSTÜN, öğrenciler Berivan Nur İRİK, Mehmet Akif KARADAĞ, Elvin Zümra BUDAK, Meriç GÜLTEKİN, Ayaz ÇELİK, Elçin AŞÇI katıldı.

Çocuk Kaymakam Rezzan CENGİZ, Kaymakamlık makamında oturmaktan gurur duyduğunu, en büyük mirasın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ve ona sahip çıkacaklarını, dünyada çocuk bayramı olan tek ülke bizim ülkemiz olduğu için bundan gurur duyduğunu, şerefli ve güzel günü armağan eden Ata'ya ve silah arkadaşlarına minnet ve saygı duyduğunu belirtti.

Kaymakamımız Yunus Emre FIRAT, temsili makam değiştirmenin ardından çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak çeşitli hediyeler vererek uğurladı.

Nis

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, ilçemizde bulunan ilkokullar arasında sporu yaygınlaştırmak, çocuklarımızın sportif faaliyetlere katılımını sağlamak, spora teşvik etmek ve sosyal alanlara ilgilerini artırmak için futbol şenliği yapılmıştır. Futbol şenliğinde okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz başarılı bir performans sergileyerek ikincilik elde ederek, okulumuza bir kupa daha kazandırmıştır. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 109.yıl dönümü öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi okulumuzda da çeşitli etkinliklerle anıldı. Özellikle öğrencilerimizin aktif olarak etkinliklere katılımı sağlanarak günün anlam ve önemi üzerinde durulması sağlanıldı. Ülkemizin kurulması ve bu günlere gelmesinde canlarını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimiz rahmet ile anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 109.yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü okulumuzda yapılan törenle kutlanmıştır.Günün anlam ve önemi belirtilmiş,Mehmet Akif Ersoy'un hayatı kısa bir tiyatroyla canlandırılmış,şiirler okunmuştur.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası faaliyetleri kapsamında Okulumuz Sivil Savunma Öğretmeni Emine CABAK ve Ardahan Üniversitesi Nihat Delibalta Yüksek Okulu  Sivil Savunma ve İtfayecilik Bölümü Hocaları ve öğrencileri ile okulumuzda Deprem,Yangın ve Tahliye ile ilgili öğrencilere bilgilendirme yapılarak tatbiki tatbikatlar yapılmıştır.

Ara

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Okulumuzda çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Kas

Türkçe Dersi kapsamında ''Bir Sınıfın Müzesi kuralım''metninden yola çıkarak 3/B sınıfının kurmuş olduğu eski eşya müzesi

Yeni Çehresiyle Sevimli Okulumuz

Ara

Okulumuzda kütüphane kurulum alanı olmadığından dolayı okulumuz koridorunda uygun bir alana okuma köşesi yapılarak öğrencilerimizin ve velilerimizin hizmetine sunulmuştur.